Filistin Kudüs Gezisi

BASIN ODASI

Kalem Eğitim Akademisi, Huda Eğitim Dernegi ve Sumut Derneği ziyaret edildi. Yöneticilerinden çalışmaları hakkında bilgi alınarak MTTB'nin tecrübeleri faaliyetleri aktarıldı.

Ramla (Osmanlı Devletinin Bölgedeki Başkenti) şehrinde İslami Hareketin kurucusu Kafr Kasm Şeyh Abdullah Nemr Dervis ziyaret edilerek güncel durumlar hakkında bilgi alındı. Türkiye sevdalısı olduklarını emanete sahip çıkmaya çalıştıklarını ve Türkiyeden gelecek bütün emirlere kayıtsız şartsız uyacaklarını dile getirdiler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın İslam Dünyasının lideri olarak gördüklerini ve Filistin topraklarına tekrar Türkiyenin hükmedeceğini umut ettiklerini belirttiler.

Kefr Bela'da İslami Hareketin Aksa Cemiyeti Muduru Şeyh Safad Ferij ile görüşüldü.

Kalem Eğitim Akademisi Başkanı Davut Affan ve üyeleri ile toplantı yapıldı.

İslami Hareketin şimdiki Genel Başkanı Şeyh Hammad Ebu Daabis MTTB ziyaret ederek yemekte bir araya geldiler.Başkan Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili duygularını dile getirdiler.

Kafr Kasım şehrinde MTTB olarak yapımına yardımcı olduğumuz Gençlik Merkezi ve Bayanlar için kurs, kisişel gelişim merkezinin inşaatını yakından gördük. Çalışmalar hakkında bilgi aldık.

Kudüs'te Mescid-i Aksa Külliyesinde Kudüs Kaymakamı ve aynı zaman da Kudüs Müsftüsü Muhammed Hüseyin, Eski Kudüs Müftüsü-Kaymakamı ve şuan ki hatibi İkrima Sabri ve Aksa Camii imamı Şeyh Omar Kisvani bizleri karşıladılar. Mescid-i Aksa Külliyesini gençlere anlatarak Kudüs hakkında faydalı bilgiler verdiler.

Filistin Kudüs Büyükelçimiz Mustafa Sarnıç Bey ve Büyükelçiliğimiz ziyaret edildi. MTTB'yi en güzel şekilde ağırlayan sayın Büyükelçimiz Filistin'in son durumu ve politikalarımız hakkında MTTB heyetine bilgiler verdi ve daha sonra Mescid-i Aksa'da Cuma Namazına geçildi.

Kudüs'ün Fatihi Büyük Kumandan Selahaddin Eyyübinin Evi ve Makamı ziyaret edildi.

Osmanlı Devleti'mizin birçok eserini barındırdığı Akka şehri gezildi. Programda Akka Kalesinin de bulunduğu birçok eserimizi yakından görme imkanı bulduk.

Hayfa Şehri ve Hayfa Üniversitesi gezildi.
Hayfa Üniversitesi Çoğrafya Bölüm Başkanı Profesör İbrahim Bey bizlere üniversite hakkında bilgiler verdi ve Osmanlıca ayrıntılı Filistin haritasını hediye etti.

192.168.1.1 Router Admin Login